Αρχική Σελίδα  |  Επικοινωνία  |  Αναζήτηση
Ελληνικά  |  English  |  Παρασκευή, 19 Ιουλίου 2024
Λατινική Κοινότητα της Κύπρου
Αναζήτηση:
Εξειδικευμένη Αναζήτηση
Εκπρόσωπος
Ιστορία
Νομικό Πλαίσιο
Εκκλησίες
Σχολεία
Σχολείο Αγίας Μαρίας
Κολέγιο Τέρρα Σάντα
Γκαλερί
Σωματείο
Εκδόσεις
Νέα
Συνδέσεις
Επικοινωνία

Σχολείο Αγίας ΜαρίαςΤο σχολείο των Φραγκισκανών Ιεραποστολικών Αδελφών της Ιεράς Καρδιάς, το οποίο ιδρύθηκε το 1923, είναι μια κοινότητα δεσμευμένη να παρέχει, μέσα από τις προκλήσεις ακαδημαϊκών προγραμμάτων και τις πολιτιστικές αναζητήσεις, ένα περιβάλλον στο οποίο οι μαθητές επενδύουν στο κέρδος της αυτοπεποίθησης, αναγνωρίζουν την αξία του εαυτού τους και αναζητούν την γνώση εφ’ όρου ζωής και υπεύθυνοι πολίτες.

 

Το σχολείο Αγίας Μαρίας παρέχει ένα μοναδικό περιβάλλον μάθησης από το νηπιαγωγείο μέχρι και την 7η τάξη του γυμνασίου. Το σχολείο παρέχει αυστηρό ακαδημαϊκό και κοινωνικά αρμόδιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που αρχίζει από το νηπιαγωγείο και συνεχίζει στο δημοτικό μέχρι και την ολοκλήρωση του γυμνάσιου/λυκείου. Στους μαθητές μας δίνεται συνεχώς ακαδημαϊκή προετοιμασία και πολιτιστικές εμπειρίες οι οποίες είναι σημαντικές για την μελλοντική τους εργασία ή την μεταδευτερεύουσα τους εκπαίδευση.

 

Το νηπιαγωγείο και το δημοτικό είναι χωρισμένα σε δύο τμήματα: το Ελληνικό νηπιαγωγείο και δημοτικό και το Αγγλικό νηπιαγωγείο και δημοτικό. Το Ελληνικό δημοτικό σχολείο ακολουθεί το ακαδημαϊκό πρόγραμμα που είναι καθορισμένο από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού. Το πρόγραμμα είναι περαιτέρω εμπλουτισμένο με την διδασκαλία δύο σύγχρονων ξένων γλωσσών: Ελληνικά και Γαλλικά. Στο Αγγλικό δημοτικό σχολείο οι μαθητές διδάσκονται μέσω της Αγγλικής γλώσσας και μαθαίνουν δύο σύγχρονες γλώσσες: Ελληνικά και Γαλλικά.

 

Το σχολείο Αγίας Μαρίας αναγνωρίζει την σημασία των συγχρόνων ξένων γλωσσών, εξοπλίζοντας τους μαθητές του για να πετύχουν στην πρόκληση του σημερινού πολυπολιτισμικού κόσμου. Το πρόγραμμα εστιάζεται στο να μάθουν καλά οι μαθητές τέσσερις σύγχρονες γλώσσες: Αγγλικά, Ελληνικά, Γαλλικά και Ιταλικά. Το πρόγραμμα αυτό ισορροπείται από μια περιεκτική σειρά μαθημάτων επιστήμης και εμπορικών θεμάτων. Αυτός ο κοινός πυρήνας γνώσης αναπτύσσεται σε ένα ασφαλές και πειθαρχημένο περιβάλλον, το οποίο υποστηρίζει όχι μόνο την κρητική σκέψη και την λήψη αποφάσεων αλλά και την αξία της ακεραιότητας, δικαιοσύνης και σεβασμού.

 

Οι απόφοιτοι του σχολείου Αγίας Μαρίας παίρνουν υπεύθυνες αποφάσεις και είναι έτοιμοι να γίνουν παραγωγικοί γνώστες εφ’ όρου ζωής σε μια παγκόσμια κοινωνία.

 

 


Διεύθυνση:

Γρίβα Διγενή 2,

Λεμεσός

Τηλ: 25878398, Φαξ: 25345233

e-mail: stmaryprin@cytanet.com.cy

Facebook Public Group Public Group YouTube YouTube Πάνω  |  Πίσω  |  Εκτύπωση  |  Αναζήτηση  |  Επικοινωνία  |  Αρχική Σελίδα