Αρχική Σελίδα  |  Επικοινωνία  |  Αναζήτηση
Ελληνικά  |  English  |  Παρασκευή, 19 Ιουλίου 2024
Λατινική Κοινότητα της Κύπρου
Αναζήτηση:
Εξειδικευμένη Αναζήτηση
Εκπρόσωπος
Ιστορία
Νομικό Πλαίσιο
Εκκλησίες
Σχολεία
Σχολείο Αγίας Μαρίας
Κολέγιο Τέρρα Σάντα
Γκαλερί
Σωματείο
Εκδόσεις
Νέα
Συνδέσεις
Επικοινωνία

Κολέγιο Τέρρα ΣάνταΤο Κολέγιο Τέρρα Σάντα έχει ιδρυθεί στην παλιά Λευκωσία το 1646 σαν κέντρο μόρφωσης των κατοίκων του νησιού. Ήταν μια ακτίνα φωτός στα σκοτάδια της Τουρκοκρατίας.

 

Το σχολείο συνέχισε την λειτουργία του και επί Αγγλοκρατίας. Οι Άγγλοι επέτρεψαν στο σχολείο να δραστηριοποιηθεί και να προεκταθεί το 1913 και στην Μέση Εκπαίδευση.

 

Το 1955 η Τέρρα Σάντα μεταφέρεται σε καινούριο σχολικό χώρο στα υψώματα της Αγίας Παρασκευής, στην Ακρόπολη, όπου βρίσκεται σήμερα.

 

Το 1971 η Τέρρα Σάντα μπαίνει σ’ ένα καινούριο τομέα δράσης, την Προδημοτική εκπαίδευση και το ίδιο έτος δημιουργείται και το Νηπιαγωγείο Τέρρα Σάντα που προσφέρεται σε παιδιά άνω των 3 ετών.

 

Το σχολείο περιλαμβάνει εργαστήριο ηλεκτρονικών σπουδών, εργαστήριο φυσική και χημείας, βιβλιοθήκη, αίθουσα τελετών, αίθουσα κινηματογράφου, γήπεδα καλαθόσφαιρας, χάντπμωλ και ποδοσφαίρου κτλ.

 

Το Κολέγιο Τέρρα Σάντα ενημερώνεται συστηματικά για τις εξελίξεις στον χώρο της Παιδείας και παρέχει πρωτοπόρα προγράμματα στους μαθητές του στις θετικές επιστήμες, λογιστική και ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

 

Το προσωπικό του Κολεγίου είναι προσοντούχοι απόφοιτοι Αμερικανικών, Ελληνικών και Αγγλικών Πανεπιστημίων, άριστα καταρτισμένοι στους τομείς τους.

 

 

 


Διεύθυνση:

Λυκούργου 12,

Ακρόπολη, 2001 Λευκωσία

Τηλ: 22421100, Φαξ: 22317565

Email: terrasantacollege@cytanet.com.cy

Website: www.terrasantacy.com

 

 

 

Πρόγραμμα Λειτουργίας του Κολεγίου

 


 

Το Κολέγιο Τέρρα Σάντα είναι σχολείο Μέσης Παιδείας και χορηγεί δίπλωμα αναγνωρισμένο από το Υπουργείο Παιδείας Κύπρου.

 

Το δίπλωμα του σχολείου δίνει την δυνατότητα στους απόφοιτους να παρακαθίσουν στις εισαγωγικές εξετάσεις για διεκδίκηση θέσης στο Πανεπιστήμιο Κύπρου και στα Ανώτερα και Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Ελλάδας.

 

Το δίπλωμα του σχολείου επίσης γίνεται δεκτό από οποιοδήποτε Πανεπιστήμιο της Ιταλίας. Περιττό να αναφερθεί ότι γίνεται επίσης δεκτό στα Αμερικανικά ή Αγγλικά Πανεπιστήμια.

 

Εκτός από τα Ελληνικά και τα Ιταλικά όλα τα άλλα μαθήματα διδάσκονται στην Αγγλική γλώσσα, ενώ έχουν ενδυναμωθεί από το σχολικό έτος 2007-2008 τα Ιταλικά και τα Ελληνικά μαθήματα.

Facebook Public Group Public Group YouTube YouTube Πάνω  |  Πίσω  |  Εκτύπωση  |  Αναζήτηση  |  Επικοινωνία  |  Αρχική Σελίδα