Αρχική Σελίδα  |  Επικοινωνία  |  Αναζήτηση
Ελληνικά  |  English  |  Παρασκευή, 19 Ιουλίου 2024
Λατινική Κοινότητα της Κύπρου
Αναζήτηση:
Εξειδικευμένη Αναζήτηση
Εκπρόσωπος
Ιστορία
Νομικό Πλαίσιο
Εκκλησίες
Σχολεία
Γκαλερί
Σωματείο
Εκδόσεις
Νέα
Τελευταίες Ειδήσεις
Εκδηλώσεις
Συνδέσεις
Επικοινωνία

30ο Ενημερωτικό Δελτίο Λατινικής ΚοινότηταςΑγαπητοί Λατίνοι,

Θα ήθελα να σας πληροφορήσω για τα ακόλουθα:

 

 

Κατάθεση νομοσχέδιου για αποκατάσταση των δικαιωμάτων των Εκπροσώπων των Λατίνων, Μαρωνιτών και Αρμενίων

Κατατέθηκε στις 2 Δεκ από τον Δημοκρατικό Συναγερμό, νομοσχέδιο για την αποκατάσταση των δικαιωμάτων που είχαν οι θρησκευτικές ομάδες βάσει του συντάγματος του 1960 όπου οι εκπρόσωποι τους ήταν πλήρη μέλη της Ελληνικής Κοινοτική Συνέλευσης (με λόγο και ψήφο στην ολομέλεια για τα θέματα τους) αλλά που χάθηκαν με την μεταφορά τους στη Βουλή των Αντιπροσώπων το 1965.

Το προτεινόμενο νομοσχέδιο θα συζητηθεί μετά από τις Προεδρικές Εκλογές στην Επιτροπή Νομικών της Βουλής.

 

 

Γιορτή για τα 150 Χρόνια παρουσίας των Φραγκισκανών καλογριών στη Μέση Ανατολή

Στις 19 Νοεμβρίου είχα παρευρεθεί σε εκδήλωση στη Σχολή Αγίας Μαρίας Λεμεσού που διοργανώθηκε από τις Φραγκισκανές Αδελφές της Ιεράς Καρδίας του Ιησού για τον  γιορτασμό των 150 Χρόνων Ιεραποστολικής παρουσίας και υπηρεσίες τους στη Μέση Ανατολή.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με ευχαριστήρια θεία λειτουργία από τον Σεβασμιότατο Αρχιεπίσκοπο Adolfo Tito Yllana, ο Αποστολικός Νούντσιος της Αγίας Έδρας, και συνέχισε με παρουσίαση βιβλίου για το έργο του Τάγματος στη Κύπρο και Μέση Ανατολή. Τελείωσε με δεξίωση, τραγούδια και χορούς από μαθητές/μαθήτριες του σχολείου.

Εκ μέρος της Λατινικής Κοινότητας θα ήθελα να ευχαριστήσω τις Αδελφές για το σημαντικό τους έργο.

 

 

Η Κυπριακή Βιοτράπεζα και το DNA των Κυπρίων

Στις 9 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε εκδήλωση υπό την αιγίδα μου «Η Κυπριακή Βιοτράπεζα και το DNA των Κυπρίων», σε συνεργασία με το Κολέγιο Τέρρα Σάντα και το Κέντρο Αριστείας για την Βιοτράπεζα του Πανεπιστημίου Κύπρου, όπου έδωσε διάλεξη ο Καθηγητής Κωνσταντίνος Δέλτα.

Η εθελοντική συμμετοχή των Κυπρίων πολιτών από όλες τις Κοινότητες (και Λατίνων) θα βοηθήσει να εντοπιστούν ιδιαίτερα χαρακτηριστικά στο DNA ΤΩΝ Κυπρίων που ίσως ευθύνονται για γενετικές η άλλες ασθένειες. Απώτερος στόχος είναι η γνώση που θα αποκτηθεί, να χρησιμοποιηθεί ως εργαλείο πρόληψης και πρόγνωσης ασθενειών καθώς και στην ανάπτυξη νέων θεραπειών για τον κυπριακό πληθυσμό.

Μπορείτε να γίνετε εθελοντής καλώντας στον παγκύπριο αριθμό 7777 1838 ή συμπληρώνοντας τη φόρμα biobank.cy/el/epikoinoneia

 

 

Εκδηλώσεις στο «Σπίτι των Λατίνων»

Πραγματοποιήθηκε στις 23-25 Σεπτεμβρίου ομαδική έκθεση τέχνης από το μέλος της Λατινικής Κοινότητας  Κιάρα Τσόκκου Τίμμ. Στης  19 Νοεμβρίου διοργανώθηκε έκθεση καλλιτεχνικής φωτογραφίας από το μέλος μας κα. Ούρσουλα Σαββοπούλου με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πολωνών Κύπρου. 

Σας υπενθυμίζω ότι το «Σπίτι των Λατίνων» είναι στη διάθεση σας για διοργάνωση/συνδιοργανώση κάποιας εκδήλωσης.

 

 

ΕΥΧΟΜΑΙ ΣΕ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΣΑΣ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΚΑΙ ΕΥΤΗΧΙΣΜΕΝΟ ΝΕΟ ΕΤΟΣ

Facebook Public Group Public Group YouTube YouTube Πάνω  |  Πίσω  |  Εκτύπωση  |  Αναζήτηση  |  Επικοινωνία  |  Αρχική Σελίδα